All about nature

Ibland är känslan att jag är en rätt krokig, stark och lite småskum kvist. Men som farfar brukar säga så är det bra mycket roligare med en krokig pinne än en rak.

Dagarna rullar på för mig, jobbar på i atéljen i veckorna och köttar butik på helgerna. Resten av tiden är fylld av träning så jag hinner inte fundera så mycket på annat. Det är hur som helst så jäkla gött att få lite flyt på verkstaden nu, jag har massa nya roliga idéer. Förra veckan var jag och handlade nya stenar som jag ska fatta i smycken. Just nu är jag så inspirerad av naturens formen. Jag har en tanke att jag vill göra en ny kollektion med förlovningsringar där jag använder mig av alla fattningstekniker jag lärt mig och fångar upp former från naturen. Stenarna ska vara allt från glittrande diamanter till gröna turmaliner. Jag vill åt den här sköna formerna och strukturen från växer och rötter.

Parallellt med stenfattningen så jobbar jag med en kollektion bestick. Jag vart så peppad på dopskedar när jag fick prova på det här rejäla smidet. Sedan bestämde jag mig för att göra en sked, en gaffel och en kniv som är inspirerad av kvistar. Det ska se ut som du knäckt av en gren och när du håller i dem vill jag att du ska känna strukturen och tyngden. Här får jag jobba på gammaldags vis och riktigt rejält smide, så otroligt kul. Det är perfekt att mixa med stenfattningen eftersom det är så intensivt och pilligt. Jag gillar känslan av att jag måste va 100% fokuserad och strukturerad till att få gå på med tunga hammaren och använda all min kraft mot järn och töja silvret.

Här kommer lite bilder på några beställningar jag gjort och min första naturinspirerade sked:)

ring

tand

sked

sked1 (2)