Fullt fokus

Nu händer det grejer på typ alla plan i mitt liv. Det är fullt ös med tävlingar, säsongen är verkligen igång och de börjar hetta till sig med viktiga tävlingshelger framöver. Samtidigt är jag på sluttampen av min utbildning som juvelfattare och ska börja köra igång mitt examensarbete som ska vara klart i augusti. På sidan av det så försöker jag hinna med lite jobb på gymmet och löpcoachningar. Dock känns det otroligt skönt att ha trappat ned lite på jobb och lägga all fokus på tävlingarna.

I helgen smäller det igång med VM tester i Estland och direkt efter det åker jag till Finland och springer världscup. Det känns otroligt kul att jag hittat en bra balans och att kroppen svarar fint. Nu ska jag bara inte glömma att njuta av de här tävlingarna. Det är så lätt att nervositeten tar över och jag glömmer att det faktiskt är det här jag längtat efter och verkligen vill göra.

Till examensarbetet då. För någon vecka sedan var min handledare Tomas på ateljén och vi diskutera vad jag ska göra för examensarbete. Till slut kom vi fram till att jag ska göra en kollektion med ringar där jag visar att jag behärskar alla de olika fattningarna jag lärt mig. Det betyder att jag kommer göra en sargfattning, riven kant, klo, faden och pavéfattning. Sedan är tanken att jag ska ställa ut kollektionen efter augusti.

Jag har haft mest problem med pavéfattningen eftersom det är så himla svårt när stenarna sitter så tätt. Därför chokade jag mig själv igår, när jag lyckas göra en sådan fattning med diamanter och briljanter. Jag satt och vela om jag skulle våga gå på den med så dyra stenar. Sedan dök farfars ord upp i min skalle: Var inte ängslig Karro, rädslan bromsar..
Då klunkade jag i mig sista koppen kaffe och körde rejset. Det gick ju riktigt bra!

IMG_1856

 

IMG_1815