Knivskarp

Det luktar vår! Snart börjar växterna knoppa och de där härliga färgerna smyger sig fram i naturen. Jag är så peppad på att det ska bli lite ljust och muntert i det här kalla landet. Nu drar snart tävlingarna igång här hemma i Sverige, vilket ska bli grymt kul! Alltså är det dags att vässa besticken på verkstaden och skapa en skarp kniv tills tävlingspremiären;)

Som vanligt är det full rulle här på verkstaden. Jag jobbar vidare med sten fattningen, där jag skapar min nya kollektion med naturinspirerade förlovningsringar. Här nedan ser ni bilder på några av ringarna. Jag har fått lite bättre flyt med kanalfattningen, där det sitter fyrkantiga stenar infattade i en kanal som går inne i ringen. Riktigt klurigt att få alla stenar att sitta kvar och perfekt mot varandra. Sedan övar jag vidare på pavèfattningen, vilket jag fortfarande tycker är galet svårt. Här sitter stenarna väldigt tätt och det är bara en lite kula som håller fast dem.

Nu är det som sagt snart skarpt läge och vad passar då inte bättre med en riktigt skarp kniv. Jag har alltid velat lära mig smida bestick och gör därför en liten kollektion med en sked, kniv och gaffel. De är även tänkt att de ska vara inspirerad av naturen och dess former. Här är allt smidet med tunga hammare från en tjock silverbit och sedan fint planerat i skaftet. Jag här även filat ut mönstret för hand. Otroligt häftigt att få jobba på så gammaldags vis och se hur formen utvecklar sig.

IMG_1390

image1