Konsten att njuta

Mitt nyårslöfte var att ”njuta” mer av livet. Jaha hur gör man det då? När vet man att man verkligen njuter och inte bara tänker att nu tusan ska jag vara glad och njuta.

Som jag tidigare skrivit om så har början av det här året varit rätt hetsig. Jag har trampat runt i mitt ekorrhjul som består av att kötta mellan butiksjobb, ateljén och träning. Det är inte för än senaste veckan jag har stannat upp och insett att det här är ju inte att njuta. Jag säger inte att jag bara ska lalla runt och glida igenom livet. Nej, för mig är att njuta att göra saker jag älskar. Jag älskar att jobba på ateljén och jag älskar att satsa på orientering med allt vad det innebär.

För några veckor sedan fick jag chansen att gå på idrottsgalan tillsammans med min grymma vän Tove som var nominerad till Jerringpriset och årets kvinnliga idrottare. Med hjälp av Sara styrde vi upp en urballad frilla på Tove som skulle likna ett fågelbo i silver blandat med kvistar från skogen. Tanken var att hon skulle se ut som en skogsgudinna. Det vart riktigt lyckat och Tove bar upp mina smycken med bravur. Även vår landslagsledare Håkan var nominerad, till årets tränare. Han lånade en av mina silverflugor och bar verkligen upp den med stil.

Direkt från glamouren hoppade jag ned i träningsväskan och rullade iväg med landslaget till Playitas. Oj vilken resa vi hade. Många timmar träning men samtidigt så många timmar njutning. Att få stänga av omvärlden, umgås med grymma människor som har samma intresse som en själv och bara njuta av solen och perfekta möjligheter för träning. Under dessa dagar insåg jag att jag inte kunde åka tillbaka och trampa runt i de där ekorrhjulet igen. Vem ska tacka mig för att jag stressade ihjäl mig? Inte en jävel!

Så nu när jag är hemma igen och fylld av energi så tänkte jag ta tag i mitt liv. Jag är supertaggad på träning och att jobba med silver i ateljén. Sedan måste man ju överleva också, så lite jobb vid sidan ska jag såklart ta. Dock är nu tanken att det inte ska ta över, jag måste våga säga nej och andas lite där emellan. Sedan när tävlingarna drar igång blir det 100% fokus på orientering och njuta av att åka på resor med grymma människor.

Jag vill avsluta med att tacka mina härliga roomiesar på resan, Lina och Helena, vilka klippor alltså! Ni och resten av landslaget har verkligen fått mig att hålla mitt nyårslöfte, NJUTA av livet! Fasen va kul vi har tillsammans!

Här kommer lite bilder från idrottsgalan tagna av Stina Loman:

DSC_2117
DSC_2143 DSC_2140

 

 

Karro_Tove

Karro_2Karro_3

Karro_Tove_2