Dags att öppna ”Korvmoj”?

Hösten 2013 satt jag och funderade på mitt liv. Jag gick som Silversmedslärling hos farfar, jobbade extra på Saucony och hade precis kommit med i seniorlandslaget. Det var ungefär lika flaxigt som nu, men jag hade betydligt mindre kunskap om det mesta. Under den här perioden var jag sambo med min vän Rebecka Adolfsson. Jag hade precis bestämt mig för att ta tag i min orienteringssatsning och insåg att jag behövde hjälp med tekniken. Tankarna flög runt på folk som jag kände och vem som skulle kunna tänkas ta an en jobbig jäkel som mig själv. Till sist säger Rebecka att hon vet en kille som skulle tycka det var superkul att hjälpa mig. Erik Ivarsson Sandberg!

Ja vem var då den här snubben hon rekommenderade. Inte en blekaste aning, jag hade inte ens sagt hej till killen innan. Han verkade ju superläskig och dryg var han säkert också. Varför skulle han vilja sitta och snacka orientering med mig? Galet!

Efter att ha skrivit ett lite halvt oklart meddelande till Erik på facebook, stod han där utanför våran dörr kl 6 på morgonen för att hämta mig. Vi skulle ut och köra morgonteknik innan jobbet. Pannlampan åkte på och i handen kramade jag en sjukt svår bana med en kontrollplock som Erik fixat. Eftersom jag blev supernervös så sa Erik till mig att jag skulle berätta allt jag såg, på så sätt kunde jag inte tappa kontrollen. Så körde vi, jag först med Erik tätt i ryggen. Efter passet ”buuurna” vi till jobbet, Erik körde mig till ateljén så jag skulle hinna jobba. En timme senare plinga det till i telefonen, här kom analysen (gps-rutt och en lång text om vad jag gjort bra och vad som kan bli bättre).

Så här fortsatte det. Sedan den hösten har Erik hjälp mig otroligt mycket. Jag förstod aldrig hur jag skulle göra när jag var junior, men nu gick plötsligt ljuset upp för mig. Erik fick mig att börja från början och skapa ett självförtroende i orienteringen. Hur som helst har jag aldrig riktigt fått chansen att tacka den här grymma killen. Han är så himla bra på så många sett. Jag kommer alltid vara otroligt tacksam att jag fick lära känna dig och att du tagit dig tid att hjälpa mig. Du är och förblir en stjärna Erik!

Så vad händer nu?
Som jag skrev så känner jag mig rätt tom efter VM. Jag måste prova någonting nytt. Det första jag ska göra är att lämna in mitt examensarbete i skolan och avsluta min juvelfattarutbildning. Sedan börjar jag en distansutbildning som heter Kreativt Entreprenörskap där jag ska få hjälp att starta mitt företag. På den här utbildningen behöver jag vara i Leksand en vecka varje månad. Då tänkte jag ta tillfället i akt att bo och träna med Tove Alexandersson. Jag ska också passa på att träffa Anneli som hjälper mig med den mentala biten. Jag och Tove pratade mycket under VM och hon var väldigt sugen på att hjälpa mig ta ett steg till. Nu kan vi träna tillsammans och jag kan förhoppningsvis hjälpa henne med lite sparring på passen också. Sedan har vi fått en ny teknikcoach i landslaget, vilket är självaste Theirry Gueorgiou, ”the master of orienteering” kan man väl säga. För att jag ska bli bättre och nå nästa nivå tror jag att jag måste ta hjälp av de bästa. Jag tror att både Tove och Theirry har massor att lära mig och jag är så taggad på prova någonting nytt.

Missförstå mig inte, jag har sjukt bra hjälp av Johan, Erik och Anneli och ska inte ändra allt men jag måste våga utmana mig själv för att bli bättre. Därför tänker jag ta åt mig pappas tips om eget företagande:
– Karro, om du ska öppna en ”Korvmoj” så ska du öppna den bredvid den bästa ”Korvmojen” i världen. Folk tycker det verkar dumt, men det är i själva verket ett vinnande koncept. Om du håller dig nära den lyckade ”Korvmojen” kan du se vad de är som gör att den är så lyckad och framgångsrik. Vad gör de som är så rätt? Varför går det så bra? Du kan glida på deras våg och försöka suga i dig hemligheten bakom att driva en lyckad business.

Let’s open that fucking KORVMOJ!