We are athletes

Solen skiner, benen är lite mustiga efter morgonens långpass och vi har precis smaskas i oss en vegetarisk gryta a la Svenne style. Allt är som det ska här borta i Dullstroom. Vi är ett litet gäng från landslaget som är här på ett höghöjdsläger. Meningen ”we are athletes” går på högvarav och vi lever i stort sett ett riktigt drömliv. Det är rätt enkelt, man bara tränar, äter, sover och repeterar.

Jag har faktiskt haft en riktigt intressant höst. En rejäl mix av silversmide, löpcoachning, tuff träning och solskensresor. Efter lägret i Turkiet vart det fullt ös med jobb på atején. Jag försökte hinna klart med mina bestick och sista ringarna innan utställningen som skulle äga rum i december. Samtidigt hade jag en del beställningar på förlovningsringar att leverera. Mellan smidet klämdes det in en hel det träning, framförallt fokus på tekniken eftersom det fortfarande var snöfritt i Stockholm. Andra veckan var jag tillbaka i Leksand för att gå i skolan. Då bodde jag hos Tove i Falun igen och fick lite fina träningspass under tiden också. Tredje veckan bar det av till Filippinerna för att hälsa på min pojkvän som var på långresa.

När jag bestämde mig för att åka iväg till Filipinerna mitt i en period av mycket jobb och uppstart av vinterträningen så kan det ju låta som en riktigt puckad plan. Men för mig är det faktiskt den ultimata planen. Jag vet att jag har svårt att få tid för återhämtning hemma och att jag gärna göra alldeles för mycket saker samtidigt. Det finns ingenting som inspirerar mig mer till mitt jobb än att vara i vacker natur. Det finns heller ingenting jag älskar mer än solen. Därför är det en perfekt kombo. Även fast det vart tidiga mornar och rätt tufft att träna i värmen så får jag 100 gånger så mycket mer energi att träna där än hemma i is och snö.

Som sagt vart det en grym resa och jag hade laddat batterierna för att dra igång en utställning när jag kom hem. En vecka med full gas på ateljén för att hinna klart allt och sedan var det dags för årets show. Den här gången hette utställningen ”inspired by nature”, här visade jag både smycken och korpus inspirerat från formerna av naturen. Jag byggde upp en liten djungel inne på ateljén för att skapa lite feeling av naturen. Jag tror utställningen vart uppskattad och det var kul att få visa vad jag jobbat med senaste året.
Nu är jag taggad på att börja på någonting helt nytt 2018. Jag har längtat efter att driva igen, kanske en kollektion med kannor skulle vara nästa steg?

Hur som helst är jag på plats i Sydafrika och supertaggad på att träna hårt i tre veckor. Jag är laddad för en nystart 2018. Någonting inom mig säger att det kommer bli annorlunda, nytt år, NYA MÖJLIGHETER!